Communie Blikvangers!

Vroeger deed je de communie omdat dat zo hoorde. Op school werden alle voorbereidingen gedaan voor de mis en thuis werd een klaptafel met klapbanken opgezet. Nu gaat het er heel anders aan toe, communie is je eigen keuze. Waarschijnlijk doen er ook meer kinderen geen communie dan wel. School doet er daarom ook niet meer zoveel aan en de ouders moeten veel zelf regelen.

Tja en dan het feest! Kinderen weten nu zoveel meer door het internet en de verwachting ligt dan ook hoger. Wat wij vroeger kregen is nu niet meer goed genoeg, de tijd is veranderd. Hier kwam ik achter omdat de dochter van een van mijn beste vriendinnen de communie dit jaar doet. De andere moeders hadden allemaal al een moodboard gemaakt, mijn vriendin nog niet. En dat ligt nou precieus in mijn straatje! Daar kan ik mee helpen.

Het thema wordt Ibiza! Om de een of andere reden vind ze dit geweldig (waarschijnlijk omdat ze er een paar keer is geweest). Ik ben zelf nog nooit op Ibiza geweest dus ik moet wel even wat research doen. Daar is dit moodboard uitgekomen.

Communie1En wat is er dan nodig? Decoratie om het feest aan te kleden en een knutseltafel, maar wel allemaal in de stijl van Ibiza. Geen probleem, gaan we doen. De radertjes in mijn hoofd maken overuren; wat kunnen we, wat kunnen de kinderen……..      Ik word gewoon midden in de nacht wakker, omdat me op dat moment van alles invalt wat we kunnen doen. Natuurlijk ga ik niet alles verklappen, maar wel een klein voorproefje geven.

Voor het eerste deel van de decoratie heb ik contact opgenomen met mijn lieve vriendin Angeliek van Eigenhoutje. Voor degene die haar niet kennen, Angeliek verzorgt creatieve workshops, raam-en muurschilderingen, winkel decoraties en etalages. De perfecte persoon om me te helpen! Want bij een Ibiza feestje horen dromenvangers. Onder het genot van een kop thee en wat lekkers worden er in het atelier van Eigenhoutje drie prachtige dromenvangers gemaakt.

Wil jij ook zo’n mooie dromenvanger hebben voor de communie of misschien als cadeautje voor jezelf. Neem dan contact op met Eigenhoutje. www.eigenhoutje.eu