Tijdelijke winkelstraat!

Alweer een hele tijd geleden trof ik Christiaan Kastrop op een communie. We raakten aan de praat en Christiaan vertelde met veel passie over zijn project Temporary Lane. Natuurlijk werd ik hier zelf ook erg enthousiast van. We zien allemaal wat er in de stad gebeurt en winkels verdwijnen. Nog steeds een flinke leegstand in de stad……

Christiaan en zijn team hebben hier tijdelijk een oplossing voor; Temporama! Een commercieel platform voor fashion- en designlabels. Gevestigde namen, maar ook creatieve starters kunnen tijdelijk hun intrek nemen in leegstaande panden. Variƫrend van webshops die tijdelijk offline willen gaan tot starters en innovatieve concepten, maar ook gevestigde merken die de kans grijpen een try-out te doen in een andere stad of land.

En vanaf vandaag starten ze in Maastricht, een maand lang. Veertig merken in het voormalige V&D-pand, gelegen aan de Grote Staat in Maastricht. Een unieke Euregionale shoppingmall, zoals ze het omschrijven. Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd en ga ook heel snel een kijkje nemen.