Kerst 2016/2017

De kerst is voorbij, versieringen maar net opgeborgen. De opruiming zit er in en de Lente loert om het hoekje, nieuwe collecties komen binnen en vervangen de donkere dagen. In Frankfurt is Christmasworld achter de rug, werelds toonaangevende beurs in seizoensgebonden decoraties. Hier een paar trends voor kerstmis 2016/17

Surrealistische Laboratoria

1437050151238

 

 

 

 

 

 

Bizarre vormen, synthetische kleuren en futuristische ideeën hebben soms fascinerende decoratieve effecten. Die houden het midden tussen sciencefiction (innovatieve technologie) en feest (traditionele kunst en ambachtelijk werk). Dit futuristische scenario gaat gepaard met kunstmatige, bijna giftige kleuren, omgeven met spannende glitz, glitter en lichtspel. Daarnaast een heleboel transparante materialen met koele blauw en grijs tinten.

Boho Treasuries

1437050522287

 

 

 

 

 

Glamoureuze materialen, kleuren en patronen die gekoppeld zijn aan de natuur, combineren een passie voor decoratie en luxe met een liefde voor het simpele en het natuurlijke. De ontwerpen bevatten enkele opvallende bloemen, bloesems en bladeren. Dit doet denken aan het flowerpower tijdperk. Het kleurenpallet, waaronder pompoengeel, pea green en rode biet in combinatie met aarde tinten, zoals klei, licht marmeren grind en donkere leisteen benadrukken de natuurlijke charme van het platteland.

Quiet Harmonies

1437050647594

 

 

 

 

 

Eenvoudige, gewone materialen, schoon ogende oppervlakken en neutrale tinten vieren de schoonheid van de vermindering. (Less is more) Er is niets ingewikkeld of overdreven om de eenvoudige, aangename sfeer te bederven. Er is een kleurselectie van duidelijke neutrale kleuren, van lichte en donkere tinten van grijs tot warme tinten van emaille wit, vanille en honing.

Playful Possibilities

1437050782632

 

 

 

 

 

 

Vintage stukken en retro looks gekoppeld aan het moderne design verhogen het alledaagse tot op een niveau van iets bijzonders. Ongebruikelijke en onconventionele motieven en figuren, welke vaak geen verband hebben met kerstmis. Evenals traditionele motieven en ontwerpen, die geïnterpreteerd zijn in nieuwe en onconventionele manieren, geeft een origineel effect. Kleuren variëren van pine groen, donker denim blauw, koraal en een melkachtig mandarijn grijs, zandstrand en donkerbruin.

 

Bron: christmasworld.messefrankfurt.com